Mogens Zieler


Mogens Zieler var hele livet en uhyre produktiv maler, men i lige så høj grad en fornem grafiker, tegner, og bogkunstner.
De fleste af de billeder der foreløbig bliver præsenteret på denne web-site er forskellige former for tryk, blyants- eller farvekridttegninger, der har fungeret som illustrationer i bøger og andre publikationer.
Hvad Zielers malerier angår, kan enkelte ses i forskellige store kunstmuseer. En formidabel samling, tilvejebragt via en speciel aftale med kunstneren, ejes af Horsens Kunstmuseum. Der er her så mange billeder, at der er mulighed for at arrangere skiftende udstillinger.
En stor tak til Claus Hagedorn-Olsen for de mange digitale snapshots af malerier og grafik fra samlingen i Horsens.
Herudover er Zielers malerier i privateje, spredt ud over hele landet.
Det er et stort ønske, at ejere af Zieler-billeder vil tage farvefotos af klenodierne og fremsende dem til adressen sidst på foregående side, og derved være med til at opbygge en unik samling af billeder, som ellers ikke kan ses på noget andet museum, eller i nogen bog.
På tektstsiden er jeg journalisten og forfatteren Carl Frederik Garde stor tak skyldig, for lån af arkivalier, og for råd og vink omkring tekst og billeder. Garde skrev bogen "Om lidt er alt så længe siden" (1969), en bog om Mogens Zielers liv og værk, og den anbefales kraftigt dem der har lyst til at vide mere om Zieler.
Ligeledes har bogsamleren Chr. Sørensen, Herringløse, bidraget med sin store viden om Zieler, specielt dennes bogkunst.
En god kilde til bestilling af Zieler-illustrerede bøger er følgende link til en række skandinaviske antikvariater. Søg på "zieler", der er løbende ca. 100 resultater.
God fornøjelse i Mogens Zielers magiske billedverden!

Index


Mogens Zieler - et liv i kunsten
Piper Zieler
Private Zieler-billeder
Bank på for at komme ind i Mogens Zielers vidunderlige verden.
Dette galleri opdateres og ændres i ny og næ.

Tilbage til velkomst-siden.